es.png br.png de.png en.png es.png fr.png mk.png pt.png ro.png


support.png

     GraySun Consulting

     • Linux Freedom

     • SimWitty Software

     • Mantra Project

headmat.png

Matriux е феномен кој чекаше да се случи. Претставува целосна безбедносна дистрибуција која во неа содржи моќни, од отворен код, бесплатни алатки кои можат да се користат за разни цели, вклучувајќи пенетрациско тестирање, етичко хакирање, администрација на системи и мрежи, сајбер-форензички истражувања, тестирање на безбедност, анализа на ранливости и многу повеќе. Тоа е дистрибуција развиена за безбедносни ентузијасти и професионалци иако може да се користи и во нормални околини како ваш зададен десктоп систем.

Со Matriux, можете било кој систем да го направите во моќен прибор за пенетрациско тестирање без потреба за инсталација на било каков софтвер на вашиот тврд диск. Дизајниран за стартување од Live околина, како на пример од CD, DVD или пак USB стикче, или може лесно да се инсталира и на вашиот диск во неколку чекори. Во самиот Matriux исто така има вклучено и сет на компјутерско-форензички алатки како и алатки за враќање на податоци кои можат да се искористат за форензичка анализа, истрага и откривање на податоци.

Matriux е сега член на Open Invention Network (OIN).

Ако имате алатка барање дека не постои во Matriux, и чувствувам дека тоа треба да биде во Арсенал Matriux. Ве молиме користете го овој образец за да го побарате. Овој формулар ќе бидат активни за 8 недели.

    • Fill the Form